SPLOŠNI POGOJI IN DOSTAVA

Spletno trgovino https://barbarastojnsek.si/ upravlja Barbara Stojnšek.
Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine ter pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika. Ob naročilu je uporabnik/kupec ustrezno opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi, da jih razume in sprejema.

Naša spletna trgovina se osvežuje, redno vzdržuje in vse informacije, ki obstajajo v njej, so točne in posodobljene, vendar si trgovina kljub temu pridržuje pravico, da po potrebi spremeni svojo vsebino (tj. ponudbo izdelkov, cene, popuste, fotografije, tehnične opise itd.) To nadalje vključuje tudi zaprtje same spletne trgovine. Slike so lahko včasih simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti (različni monitorji in zasloni vplivajo na barvo končnega izdelka, njegovo senčenje in zaznavanje velikosti). Vedno je mogoče zahtevati več fotografij in informacij, ki zagotavljajo dodatne podrobnosti o posameznem izdelku.

Naše podjetje ni zavezanec za davek na dodano vrednost, zato DDV v skladu s prvim odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost ne obračunavamo.

INFORMACIJE O PODJETJU

Barbara Stojnšek

Lovska ulica 12, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija

barbara.stojnsek@gmail.com

Številka DDV: 65689305 (ni zavezanec za DDV)

Registracijska številka: 8981981000

Bančni račun: SI56 6100 0002 6566 707

VELJAVNOST PONUDB IN CEN

Za nakup veljajo cene, ki so veljavne v času potrditve naročila. Cene so navedene v valuti EUR in ne vključujejo DDV, saj nismo zavezanci za obdavčitev z DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila (ne velja za že kupljene izdelke). Cene veljajo samo za nakupe v spletni trgovini barbarastojnsek.si in se lahko razlikujejo od rednih cen in posebnih ponudb na dogodkih v živo, občasnih akcijah itd. Ko kupec prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila, je naročilo dokončno in za njegovo izvedbo veljajo ustrezni pogoji na obeh straneh (kupca in prodajalca).

POSEBNE PONUDBE

Popusti in posebne ponudbe veljajo v času njihovega trajanja ali do razprodaje zalog v tem obdobju. Različnih popustov ni mogoče kombinirati med sabo.

AVTORSKE PRAVICE

Če želite kadar koli uporabiti katero koli našo vsebino ali se javno sklicevati na Barbara Stojnšek (vključno z deljenjem slik, besedil in drugih vsebin, ustvarjenih in uporabljenih na spletnem mestu), se obrnite na nas prek e-pošte barbara.stojnsek@gmail.com. Vse pravice so pridržane, vsa besedila in druge vsebine so popolna last Barbare Stojnšek, kakršna koli uporaba v komercialne namene, preprodaja ali nadaljnja distribucija pa je prepovedana in se je treba o tem predhodno ustrezno dogovoriti z lastnico podjetja, Barbaro Stojnšek.

PRAVNA PODLAGA

Splošni pogoji spletne trgovine barbarastojnsek.si so v skladu z Obligacijskim zakonikom Republike Slovenije, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

PRITOŽBE IN SPORI

Spletna stran in naše podjetje spoštujeta veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Pritožbo je treba vložiti po elektronski pošti (barbara.stojnsek@gmail.com) ali pisno na njihov naslov, ki ga najdete pod Informacije o podjetju.

POŠILJANJE IN DOSTAVA

Naročila pošiljamo po Sloveniji. Odvisno od vaše lokacije so časi pošiljanja nepredvidljivi in ni nobenega zagotovila, da bo vaša pošiljka prispela ob pričakovanem času. Zaupamo, da bodo naši paketi pri Pošti Slovenije d.o.o. (ali morda v prihodnosti pri drugem ponudniku dostavnih storitev, kot bo pogodbeno določila Barbara Stojnšek) dostavljeni pravočasno in nepoškodovani. Če so na pošiljki vidne poškodbe, ima kupec pravico, da jo vnaprej zavrne in izrecno zahteva, da se jo vrne prodajalcu.

Prav tako si ponudnik storitev dostave pridržuje pravico, da preveri identiteto prejemnika (osebni dokument, ime in priimek, naslov), v izogib morebitnim goljufijam in nesporazumom.

Najpogostejši časi dostave glede na vašo lokacijo so naslednji:

Slovenija 2-3 delovni dnevi

Povprečni čas obdelave naročila je od 2 do 5 delovnih dni (odvisno od izdelka).

Poštne storitve trenutno delujejo tako nepredvidljivo in pošta lahko na eni od postaj obtiči za nekaj dni. Ko pošiljka zapusti naš studio, na čas pošiljanja ne moremo več vplivati. Bodimo potrpežljivi in držimo pesti za nemoteno in pravočasno dostavo.


CENE DOSTAVE ZA SLOVENIJO

Za vse nakupe so stroški dostave odvisni od teže.

*Vse pošiljke so poslane s sledenjem.

**V primeru, da se zaradi pomanjkanja zalog ali katerega koli drugega razloga spremenijo datumi dostave ali naročenih izdelkov ni več mogoče dostaviti, vas bomo o tem pravočasno obvestili z uporabo kontaktnih podatkov, ki ste jih navedli med postopkom naročanja. V primeru, da ste naročili več izdelkov in enega od njih ni na zalogi, ne izvajamo delne dobave blaga (celotno naročilo odpošljemo naenkrat). Pridržujemo si pravico do odstopa od pogodbe, če želenih izdelkov ne moremo več dobaviti.

MOŽNOSTI PLAČILA

Plačilo lahko opravite z nakazilom na trr.

VRAČILA + MENJAVE

Srčno upamo, da boste z naročilom zelo zadovoljni, vendar v izjemnih primerih naša trgovina sprejema tudi vračila, menjave in odpovedi, vendar pod določenimi pogoji. Če imate težave s paketom in njegovo vsebino, nas o tem najprej obvestite po e-pošti barbara.stojnsek@gmail.com z natančnim opisom in, če je mogoče, tudi s fotografijami napake. V osmih urah po oddaji naročila prek spleta (prek e-pošte barbara.stojnsek@gmail.com) lahko zahtevate preklic naročila brez obrazložitve ali prekličete nakup v 14 dneh po tem, ko je bil izdelek dostavljen na vaš naslov. Le-tega v roku teh 14 dni tudi vrnete na lastne stroške (vključno z morebitnimi provizijami). Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno, v prvotni obliki, v enaki količini in v originalni embalaži s priloženo kopijo računa. Če je vse v skladu s pravili, bo naša trgovina v 10 delovnih dneh z veseljem izvedla vračilo denarja prek računa in plačilnih podatkov, ki jih je kupec navedel ob oddaji naročila. Vračilo bomo zavrnili, dokler ne bomo prejeli blaga nazaj ali dokler ne boste predložili dokazila, da ste pošiljko vrnili (predlagamo priporočeno pošiljanje). Vračila sprejemamo samo na naslov našega podjetja in vas bomo o prejemu blaga takoj obvestili po elektronski pošti, ki jo boste navedli. Pri vračanju izdelkov vam priporočamo, da uporabite sledljivo dostavo, saj ne prevzemamo odgovornosti za izgubljene pošiljke in v tem primeru ne moremo vrniti denarja.

Za vračila in odpovedi veljajo naslednje izjeme: izdelkov ni mogoče vrniti ali zamenjati, če so bili poškodovani, po tem ko so bili varno dostavljeni na naslov stranke.

Ponovno vas prosimo, da nas kontaktirate, če se pojavijo kakršne koli težave pri oddaji naročila, dostavi in pred vračilom blaga, da se lahko dogovorimo o ustreznem postopku.

POJASNILO

Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, prav tako lahko ponudnik brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje. V kolikor potrebujete dodatna pojasnila v zvezi z splošnimi pogoji sodelovanja nas lahko kontaktirate na barbara.stojnsek@gmail.com.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Barbara Stojnšek kot ponudnik si prizadeva, da se pri nas počutite varni, pri čemer stremimo, da so vaši osebni podatki varovani najbolj kar se le da. Zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi z ravnanjem z vašimi osebnimi podatki, zato vse osebne podatke obdelujemo v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

Namen Politike varovanja osebnih podatkov (»Politika«) je, da vas seznanimo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

1. Upravljalec podatkov
Upravljavec vaših osebnih podatkov je Barbara Stojnšek, Slovenija.

2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov
Vse osebni podatki, ki nam jih posredujete, bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

3. Obisk in uporaba spletne strani
Ob vsakem obisku spletne strani www.barbarastojnsek.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiskov spletne strani.

Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi s Sapfina – Barbara Stojnšek, s.p., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

4. Obdelava osebnih podatkov naših klientov
Podatke, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po E-pošti za namen komuniciranja za vaše povpraševanje. Te podatke bomo obdelovali zgolj za potrebe priprave ponudbe in medsebojne komunikacije. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami.

5. Uporabniki podatkov
Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. Osebni podatki klientov se zaradi zaupnega razmerja med uporabnikom in Sapfina – Barbara Stojnšek, s.p., ne razkrivajo nobenim tretjim osebam.

V okviru zakonskih pristojnosti je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:
– ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
– ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske in strojne opreme;
– administratorju in skrbniku spletne strani.

Sapfina – Barbara Stojnšek, s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali kaki mednarodni organizaciji.

6. Obdobje hrambe
Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili zbrani in uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
  • vaši kontaktni podatki za potrebe komunikacije se obdelujejo do zaključenega posla oziroma zaključene komunikacije;
  • če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 10 (deset) let. V tem času je obdelava podatkov omejena;
  • po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

7. Vaše pravice
Barbara Stojnšek zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.


Od podjetja lahko kadar koli zahtevate:

  • izbris vaših podatkov z baze povpraševanja,
  • izpis vaših podatkov, ki se shranjujejo za namene povpraševanja

8. Spremembe
Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

20. november 2022