Metoda EFT

O metodi EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) oz. tapkanje so tehnike doseganja čustvene svobode, kjer z rahlim tapkanjem po točno določenih točkah telesa uravnovešamo meridiane (energijske tokove telesa).

Metodo EFT je leta 1996 razvil Gary Craig, njegov priročnik z navodili o tapkanju, ki je brezplačno dostopen na spletu, pa je v slovenščino prevedla Pika Rajnar, akreditirana predavateljica pri mednarodni organizaciji AAMET.Prednost metode EFT je v njeni preprostosti in izjemni učinkovitosti, uporabljamo pa jo lahko na vseh področjih življenja, kjer čutimo, da imamo težave in jih želimo odpraviti, npr. tesnoba, stres, travmatični dogodki, glavobol, nespečnost, negativna prepričanja, fizične bolečine, panični napadi, fobije …

Moja zgodba s tapkanjem

Moja zgodba se začenja nekaj let nazaj, ko sem obupana vedela, da si nekako moram pomagati, pa nisem vedela, kje začeti. Odnosi v službi so me vedno bolj izčrpavali, tja sem odhajala napeta in domov sem se vračala žalostna. Živela sem odtujena od same sebe in se sramovala svojih globokih in močnih čustev, ki so vedno pogosteje želela na plano, način, kako so se izrazila (vzkipljivost, nepotrpežljivost, globoka žalost) pa me je močno obremenjeval in vse, kar sem vedela, je, da to nisem prava jaz.

Nato sem naletela na knjigo Elaine Aaron Visoko senzitivna oseba in končno dobila odgovor za svojo izjemno občutljivost, ki je do takrat nisem videla kot svoj dar, ampak kot večno breme, ki me je spremljalo že od otroštva. Približno takrat sem ugotovila tudi, da na Facebooku obstaja skupina za visoko občutljive ljudi Regratova lučka, v katero sem se tudi včlanila. Njena ustanoviteljica Erika Plevel je v skupini nekega dne gostovala izvajalko EFT Berto Rebol. O EFT takrat nisem vedela ničesar drugega kot to, da gre za tapkanje po točkah telesa. Po intervjuju z Berto pa sem močno začutila, da moram nujno tapkati z njo, zato sem jo kontaktirala takoj naslednji dan in se dogovorila za srečanje.

Začela so se moja individualna tapkanja in končno sem počasi začela odkrivati, kdo sploh sem pod vso navlako negativnih čustev, ki so se mi nakopičila skozi leta in me močno ovirala v vsakdanu. Po prvem tapkanju me je takoj naslednjega dne ob prihodu iz službe zajel močan glavobol. Tablete nisem želela vzeti, ker mi je postajalo tudi slabo, pa sem se malo ulegla in se čisto spontano spomnila na tapkanje. Šla sem po točkah in nisem verjela, da bi lahko pomagalo. Ob takem glavobolu to gotovo ne more pomagati. Tapkala sem in čez nekaj časa sem se zavedela, da je glavobol popolnoma popustil. Usedla sem se in preverila občutke še sede. Glavobola ni bilo. Vstala sem in preverila občutke še stoje. Glavobola ni bilo. To je zame bila prelomna točka v zavedanju, da imam tudi sama moč za spremembe. Da je moč v meni in da lahko do nje dostopam skozi tapkanje.

Dobro leto po prvem tapkanju se je v meni prebudil klic, da bi na izobraževanje za izvajalko EFT šla tudi sama. Po uvodni 4-urni delavnici se je ta klic le še okrepil in tako sem pod mentorstvom Pike Rajnar v naslednjem letu in pol opravila vsa izobraževanja in obveznosti po pravilniku EFT International ter postala licencirana EFT izvajalka 2. stopnje.

Tapkanje je del mojega življenja, zato pogosto tapkam sama, mnogokrat pa k tapkanju povabim tudi svoja otroka. S klienti najraje tapkam individualno, kajti tako se lahko popolnoma in v celoti posvetim klientu, v Rogaški Slatini pa izvajam tudi skupinska tapkanja za ženske in skupinska tapkanja z otroki.

Storitve


Individualno tapkanje (60-90 min)


Skupinsko tapkanje
v Templju joge v Rogaški Slatini 1x tedensko
(obvezna predprijava na barbara.stojnsek@gmail.com)

Uvodna praktična predstavitev delovanja metode EFT in tematske delavnice za strokovne delavce vrtcev in šol

(Predstavitev metode EFT, praktična izkušnja uporaba metode, kako EFT vključiti v pedagoški proces z otroki.)
Za več informacij mi pišite na barbara.stojnsek@gmail.com.

Predstavitev tapkanja ob knjigi za učence od 1. do 5. razreda
(v okviru dnevov dejavnosti, projektov, na oddelčnih skupnostih ...)
Za več informacij mi pišite na barbara.stojnsek@gmail.com.Če želite, se lahko dogovorimo tudi za brezplačno 15-minutno spoznavno video srečanje, kjer ob sproščenem pogovoru z menoj lahko začutite, če sem prava oseba za vas.

Tapkanje je metoda, ki ne nadomešča tradicionalne zdravniške obravnave, se pa z njo lahko lepo dopolnjuje. Klient se za tapkanje odloči sam in se zaveda, da to ni zamenjava za mnenje zdravnika ali drugih svetovalcev.

Kaj o delu z menoj pravijo klienti?