Spor med partnerjema in EFT


Spor med partnerjema in EFT

Kolikokrat se ti zgodi, da se s partnerjem ujameta v spor zaradi navidezne malenkosti (opazka pri slanosti jedi, nepravilno zložene nogavice, dvignjen obroč straniščne školjke, obračanje na šalo, ko so zadeve resne, zamujanje domov, napačen ton v govoru …) in ga ne uspeta razrešiti? Morda strastno zagovarjata vsak svoje videnje situacije in se trudita, da bi partner končno uvidel svojo zmoto. Neuspešni besedni dvoboj lahko povzroči, da se znajdeta na nasprotnih bregovih, vsak s svojimi občutki žalosti, neslišanosti, nesprejetosti.

V taki zanki sta obtičala tudi klientka in njen partner in med njima je zavladala tista mučna tišina …

Danes te povabim k branju njenega tapkanja.

Nek neprijeten dogodek med klientko in partnerjem je povzročil, da nista zmogla premostiti vrzeli, ki je zaradi izrečenih besed nastala med njima. Ona je pričakovala opravičilo, njemu pa se ni zdelo, da bi se moral opravičiti in se je postavljal v vlogo žrtve »vsega sem jaz kriv«. Vsak poskus komunikacije z njene strani, jo je pustil razočarano. Ker pa ni želela, da bi se to vleklo, je zadevo želela razrešiti čim prej.

Med tapkanjem so na površje prihajala razna prepričanja in občutki: ne ceniš me, ne spoštuješ me, me imaš sploh rad, jaz ti tega ne bi nikoli rekla, sram me je …

Ob začetku tapkanja je klientka čutila močan naboj vsega, kar se je nabralo v njej, od jeze na partnerja do nemoči, da ne zmoreta razrešiti, kar se jima je zgodilo.

Med tapkanjem se je to začelo mehčati in raztapljati. Ko sva končali, se je počutila boljše volje, lažja, in prišla je do pomembnega spoznanja, da ne želi, da imata nepomembne spore (naboj čustev, ki je sprva bil močan, je sedaj popustil in v klientkinih očeh spor postal nepomemben). Spoznala je tudi, da vsega ne more rešiti takoj, četudi bi to želela in da je včasih dobro malo počakati, da se zadeve in strasti umirijo na obeh straneh.

Med tapkanjem je močno čutila tudi dogajanje v svojem telesu – zategnjenost v ramenih, tiščanje v želodcu, ki je ob koncu tapkanja izzvenelo.

Klientka je zadevo z možem uspešno razrešila še isti večer. 😉