Menstrualni krči


Menstrualni krči

Menstrualni krči so pogost pojav in sama sem jih zelo intenzivno doživljala v času pubertete. Zaradi njih sem lahko obležala, bilo mi je slabo in trpela sem grozljive bolečine v jajčnikih (zdaj, ko vem, kako bolijo popadki, lahko rečem, da je bilo nekaj podobnega), nogah (mrtvenje, topa bolečina, ki trga po kosteh) in spodnjem delu hrbtenice.

Na te težave sem se spomnila ob svoji zadnji menstruaciji, ki je bila nenavadno močna in nadvse boleča. Glavna bolečina se je začela zvečer. Gledala sem televizijo in čakala, da popusti. Roke sem položila na področje jajčnikov in si bolečino lajšala s toploto dlani. Ni preveč pomagalo. Žal. Bila pa sem prelena, da bi si zagrela blazino. Priznam.

Potem sem odšla spat in ko sem se ulegla, je bolečina še intenzivneje pokazala svoje zobe. Poskušala sem zaspati, ampak tole je čisto preveč bolelo.

In sem šla tapkat. Ni se mi dalo, bila sem zaspana, ampak ker je preveč bolelo, sem si dala dovoljenje, da vsaj poskusim.
Tapkala sem samo točke na glavi, ker so bile edine, ki sem jih lahko dosegla v ležečem položaju na boku (lahko bi seveda tapkala tudi druge, ampak … bila sem reeees zaspana).

Tapkala sem in se osredotočala na bolečino, ki sem jo z vizualizacijo ovijala v slap biserno zlate svetlobe. Po dveh krogih tapkanja sem ugotovila, da mi najbolj ustreza točka pod nosom. Ko sem jo tapkala, je bolečina občutno popustila. Super, sem si mislila, in nekaj časa tapkala samo to točko.

Nekje vmes sem zaspala.

In neprekinjeno in brez bolečin spala do jutra.

Vsaka bolečina, preko katere z nami govori naše telo, ima svoje spremstvo, svoj izvor v zaklenjenih čustvih in občutkih, ki se skrivajo pod njo. Verjamem, da je ta bolečina prišla s svojim sporočilom, še posebej, če nanjo pogledam skozi okoliščine zadnjih nekaj dni, in prisluhnila mu bom v naslednjem tapkanju.